Maatjes maken het verschil!

Tuinmaatje gezocht
01-01-1970
Maatjesbank Soest zoekt een maatje voor de 62-jarige Ton. Hij houdt met moeite zijn voortuin bij, maar de achtertuin lukt niet meer. Wie zou hem af en toe wille...
Lees verder

maatjes voor Linda
16-12-2016
“Maatjesbank Soest zoekt een huiswerkmaatje voor Linda, een jonge moderne vrouw, die bezig is met de kappersopleiding. Zij is 26 jaar en woont nog in een ...
Lees verder

Over Maatjesbank

Wat de Maatjesbank om zich heen ziet

De Maatjesbank ziet door ontwikkelingen in de samenleving steeds meer mensen die eenzaam zijn of hulp nodig hebben. Op allerlei terreinen, voor korte tijd of iets langer, oude mensen, maar ook jongeren. Stuk voor stuk mensen die met een steuntje in de rug kunnen meedoen in de maatschappij, maar zonder die hulp gemakkelijk terecht kunnen komen in situaties.

Wat de Maatjesbank daaraan wil doen, wat de Maatjesbank belooft

De Maatjesbank stimuleert informele zorg door het vindbaar maken van alle maatjesprojecten in een gemeente. Ook creeert de Maatjesbank een lokaal vangnet voor individuele vragen voor een maatje. Als iemand een maatje nodig heeft, maar geen passend project kan vinden, kan deze persoon een oproepje plaatsen op maatjesbank.nl. Het portal dient eveneens om de zichtbaarheid van bestaande projecten te vergroten. Samen werken we aan verbinding en iedereen die het nodig heeft krijgt een maatje.

Over de oprichters

De Maatjesbank is opgericht door Two Get There en Stan Uyland. Ze brengen elk hun eigen expertise in en bundelen hun krachten. Two Get There heeft via haar eigen maatjesprojecten, zoals KunstExpress, &U Meidenproject, Zonnemaatjes en Vette Pret Maatjesproject al vele maatjes gekoppeld aan deelnemers. Stan Uyland is ook oprichter van stichting ReconnAct.Deze stichting initieert Job maatjes projecten. Via deze projecten zijn tientallen mensen begeleid met als doel ze weer aan het werk te krijgen of meer perspectief te geven in de maatschappij. Ook verzorgen de samenwerkingspartners maatjestrainingen voor mensen die maatje willen worden.