Maatjes maken het verschil!

Tuinmaatje gezocht
01-01-1970
Maatjesbank Soest zoekt een maatje voor de 62-jarige Ton. Hij houdt met moeite zijn voortuin bij, maar de achtertuin lukt niet meer. Wie zou hem af en toe wille...
Lees verder

maatjes voor Linda
16-12-2016
“Maatjesbank Soest zoekt een huiswerkmaatje voor Linda, een jonge moderne vrouw, die bezig is met de kappersopleiding. Zij is 26 jaar en woont nog in een ...
Lees verder

Voor maatjesprojecten

Wat is het doel van Maatjesbank.nl?

Wij faciliteren via een digitaal hulpmiddel de lokale maatjesprojecten en helpen hen hun maatschappelijk impact te vergroten waardoor de informele zorg in de samenleving wordt versterkt.

Uitvoering en planning

De gemeente is de lokale opdrachtgever en licentiehouder van Maatjesbank.nl. Dit houdt in dat de gemeente de eenmalige inrichtingskosten voor de plaats betaalt en tevens de jaarlijkse licentiekosten. Hier staat tegenover dat Maatjesbank de lokale website op maat maakt voor de maatjesprojecten in de betreffende gemeente.

Werkwijze

Maatjesbank inventariseert bij de huidige lokale maatjesprojecten wat de wensen zijn met betrekking tot de invulvelden en zorgt dat alle gegevens real time op de website Maatjesbank.nl komen.

Het inhoudelijk vullen van de website en het lokale beheer wordt verzorgd door de betrokken maatjesprojecten. Daarvoor kunnen vrijwilligers worden ingezet, bijvoorbeeld Wajongers met ICT talenten/kwaliteiten. Er is altijd een professionele back-up via internetbureau RETO.

Met de Maatjesprojecten wordt enkele malen per jaar overleg gevoerd via Maatjesbank bijeenkomsten en bilateraal contact.