Maatjes maken het verschil!

Over Maatjesbank

De Maatjesbank is een online platform waar iedereen in Soest en Soesterberg hulp kan vragen en aanbieden. Om bijvoorbeeld boodschappen te doen,  een formulier in te vullen, even een praatje op afstand te maken, etc. De Maatjesbank zorgt ervoor dat de hulpvragen en het hulpaanbod gekoppeld worden. Alles is in de coronatijd gratis, omdat vrijwilligers de beheerders zijn.

Wat de Maatjesbank om zich heen ziet

De Maatjesbank ziet door ontwikkelingen in de samenleving steeds meer mensen die eenzaam zijn of hulp nodig hebben. Op allerlei terreinen, voor korte tijd of iets langer, oude mensen, maar ook jongeren. Stuk voor stuk mensen die met een steuntje in de rug kunnen meedoen in de maatschappij, maar zonder die hulp gemakkelijk terecht kunnen komen in situaties.

Wat de Maatjesbank daaraan wil doen, wat de Maatjesbank belooft

De Maatjesbank stimuleert informele zorg door het vindbaar maken van alle maatjesprojecten in een gemeente. Ook creëert de Maatjesbank een lokaal vangnet voor individuele vragen voor een maatje. Als iemand een maatje nodig heeft, maar geen passend project kan vinden, kan deze persoon een oproepje plaatsen op maatjesbank.nl. Het portal dient eveneens om de zichtbaarheid van bestaande projecten te vergroten. Samen werken we aan verbinding en voor iedereen die het nodig heeft proberen we een maatje te geven.

Het ontstaan van de Maatjesbank.

De Maatjesbank is opgericht door Stan Uyland en Fiene van Loock.