Maatjesprojecten in Soest

Stichting Present

Tijdens de coronacrisis is Present nog steeds de ‘vrijwilligersmakelaar’ die vrijwilligers verbind aan de kwetsbare medemens.

Graag komen we in contact met vrijwilligers(groepjes) die wij kunnen koppelen met onze kwetsbare dorpsgenoten. Vrijwilligers, (gezin, collega’s, twee vriendinnen, buurt e.d.) ‘adopteren’ een persoon die hulp nodig heeft. Een kwetsbaar persoon die, om welke reden dan ook, niet zo makkelijk toegang heeft tot ‘sociale’ zorg.

We gaan voor digitale ontmoetingen in de vorm van: een appje, een telefoongesprek, skypegesprek e.d. Ook aanbod voor bijvoorbeeld: een hond uitlaten, kaartje/ briefje sturen, boodschappen doen, bloemetje brengen, ramen lappen (buiten) is welkom. We hopen dat deze ‘aangepaste’ ontmoetingen leiden tot meer ontmoetingen na afloop van deze crisis. 

Voor meer informatie en aanmelden zie onze website: https://stichtingpresent.nl/soest/2020/03/17/ook-in-de-coronacrisis-zijn-wij-present/

Project Homies

Voor gezinnen die graag wat voor een kind of gezin willen betekenen. Anderzijds voor kinderen en jongeren van 0 t/m 18 jaar of een heel gezin die contact met een andere volwassene of gezin nodig hebben. Het aanbod van de vrijwillige gezinnen is het uitgangspunt.

Present verbindt in Soest, Amersfoort en Leusden gezinnen aan elkaar voor de periode van 1 jaar. Als er stress in een gezin is, maken ouders zich misschien zorgen dat hun kind tekort komt in alle basisbehoeften. Soms is er dan onvoldoende netwerk en/of gezondheid en financiële middelen om dit zelf op te lossen. In een ander gezin waar minder stress is, is ruimte om open te staan voor 1 of meer kinderen of een heel ander gezin. Dat hoeven geen professionals of superouders te zijn, maar zijn mensen met ruimte in hun hart en enige rust in het dagelijks ritme. De volwassene die hiervoor kiest noemen wij een Homie. Present verbindt de gezinnen op maat en begeleidt het. En de Homie? Die blijft misschien wel...!

Enkele voorbeelden van verbindingen:

  • · Een gezin biedt een speel- of huiswerkplek voor een kind of jongere.
  • · Een gezin biedt voor een alleenstaande ouder met kinderen een plek aan de eettafel.

Meer informatie en aanmelden Wij werken gedurende het verbindingstraject altijd samen met een hulpverlener van de hulpvrager. Voor meer informatie kan de hulpverlener kan contact opnemen.

Voor meer informatie kijk op de website https://stichtingpresent.nl/soest/ of mail naar info@presentsoest.nl